Assemblea de la Xarxa de Joves Solidaris al Vicent Andrés Estellés

ASSEMBLEA DE LA XARXA DE JOVES SOLIDARIS AL VICENT ANDRÉS ESTELLÉS

El passat dia 27 d’octubre, vam  celebrar a l’IES Vicent Andrés Estellés, l’Assemblea  de la Xarxa de Joves Solidaris, amb altres instituts de València, Castelló i Alacant,  i els voluntaris d’Entreculturas.

L’acte va començar a les 10 del matí.  A l’hora prevista, van començar a arribar  els altres centres. Per a donar la benvinguda vam realitzar alguns jocs per a conéixer-nos i animar-nos. En acabar, la nostra Cap d’estudis va donar la benvinguda a tots els participants i vam rebre la visita de la regidora d’Educació de Burjassot, Olga Camps, que ens va dedicar unes paraules reforçant i animant els joves en la tasca d´unir educació i solidaritat, com a peça clau en la formació integral de l’alumnat.

A continuació, ens dividírem en quatre  grups per a fer uns tallers sobre la igualtat de gènere, ja que  el lema de l’assemblea d’aquest any era “Mou-te per la igualtat”, amb l’objectiu d’aprofundir  en aspectes diversos d’aquesta temàtica: Esport i gènere; Treball, gènere i desigualtats socials; Dona i música; Dones i xiquetes víctimes d’exclusió i violència. Comptarem amb la participació de l´entrenadora i jugadores de bàsquet de l´equip femení de Godella; amb el Grup “Dones en acció”; i una “rapera” de Picassent. A continuació, ens reunírem  per a posar en comú les impressions. L’alumnat va expressar que els tallers van ser molt didàctics i els emocionaren moltíssim.

Anarem a dinar al Col·legi Fernando de los Ríos, després, férem  la presentació de les agendes solidàries, que recullen els projectes d’aquest curs. Acabàrem el dia amb una festa amb  actuacions musicals: Grup Simfony’s,  Banda Ñeku,  Grup de rap i  uns balls.

Alguns alumnes que altres anys no han pogut participar en la Xarxa de l’Estellés, comentaren que l’encontre s’havia  convertit en una de les seues activitats preferides. Va ser una jornada molt completa: trobada, formació, participació, moments per a compartir,  creativitat i festa. Tot des de  la il·lusió de col·laborar en la construcció  d’un món millor.

Més informació: cartell i programa.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s